MY NUFF

Tuesday, May 28, 2013

ஐSilent is Betterஐ









first fevret quote



2nd fevret quote




talk as you please. Yeah, cause talk is CHEAP. I even been through more painful and hardest things in my life. my thought always here, with me. I do believe HE will never leave me alone as I still lower down my head in sejadah. The quote said, bad talking is just like dog's barking. I rather keep silent instead of make myself ashamed. Insyaallah, I left the things to Him. Let He repay on my behalf as He know the best for me.






Thursday, May 16, 2013

ஐHomemade Pizza and Silly lily in the blogஐ



"If you try to fix all the stupid people you come across on the internet, you will probably end up becoming one."
-Matluthi-


enough for haters and stalker
black cat wink


tadi, schoolmate,Atira and Alini tanya macam mana nak buat piza


First Step :kena cari dough pizza dulu. biasanya akan take time kalo kita buat sendiri dough, tapi bila buat sendiri lagi bestlah. I tengok resepi buat pizza dalam cerita U-kiss Chef Kiss. simple je. bahan-bahan pun ikut suka hati.I guna doh instant sebab itu je yang mum beli  & murah je. selalu ada jual dekat kedai bakery. If I'm not mistaken, for medium size it cost RM4 and RM7 for the large one.

Second Step: On the dough, the sauce is splattered . kalo ikut resepi lah. tapi aku guna sos spageti Prego Original and Carbonara(tak sure ejaan) . sapu bagi rata, tapi biarkan ada space lagi sebelum sampai habis or leave the edge. agak-agak dalam 5mm sebelum dough tu keluar. jangan sapu sauce. sebab nak kasi ada crunchy taste sikit

third step: spread the cheese(I guna mozarella cheese). tabur je, ikut suka hati. Lagi banyak lagi best,dah tabur cheese, tabur la apa-apa yang kita suka. for this my mum and I put sausages,cherry tomato, veggies, instant crab, mushrooms and mixed beef. beef tu goreng dulu dengan garlic. untuk info, cheese yang kita tabur kat first layer tu fuction dia macam gam. kita nak sausages, crab and beef tu tak hancur bila kita potong nanti and to make sure all the ingredients stick nicely. dah tabur cheese lagi untuk topping. masa first time buat, I letak sikit je cheese, so macam tak best. Second time letak banyak and  my brother Aiman pulak cakap best fairy giggle


Last step :  bakar la. 



p/s : haters baca belog private NAMMZ. baca often lagi, tolong saya increaseka belog rate. nanti bnyak sikit side income nuffnang bagi. terima kasih!

Wednesday, May 08, 2013

ஐI'm doneஐ

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. All praise is due to Allah. Syukur. I could not ask for more. now officially graduated! after tough 3 years. macam-macam pengalaman dapat sepanjang 3 tahun di bumi Merbok.
From the start, aku bukan jenis manusia yang terhegeh-hegeh nak tengok result. gotchaa,know me then :). I dah tido by the time ex-housemate Aina called menjerit-jerit pukul 12.00am++ suruh pergi check result. eerrrr. okay. conversation ended. tapi aku tak tahu apa benda yang aku cakap. I tried to sleep again, but it seems useless. weirdo! with the closed eyes and the adik was sleeping beside me, I  kept heard her screaming!!
안돼겠다!
then I decided untuk solat hajat dulu, mintak kekuatan. sebab bukak facebook kejap ada cerita sedih dari kawan-kawan. fine. cuak di situ. kena sujud dulu sekejap mintak Allah tolong. kiranya ni first time aku check result through email, sebelum ni masuk portal. tapi kalo nak tengok guna portal kena tunggu after 9am besok. hokay ain! tabah. gigih. Bismillahitawakkaltu banyak kali, jangggg!
Alhamdulillah
next time. Insyaallah.
cerita adik.
Kakak Sulung : kak long ajar adik bahasa inggeris nak?
Adik Bongsu   : okay. yes. no. what are you?
Kakak Sulung : hhaaaa? benda apa tuh? sapa ajar? *jatuh rahang gelak*
Adik Bongsu   : teacher.
Kakak Sulung : ohh. meh kak long ajar adik. ayam apa?
Adik Bongsu   : chicken
Kakak sulung  : bagus! well done. strawberry apa dalam english?
Adik Bongsu   : strawberry la.
Kakak sulung  : Pisang?
Adik Bongsu   :bananana... *media prima's kids zone*
Kakak sulung :ㅠ.ㅠ
Ya Allah. thank you so much.

NEW NUFF

© 2011; The Real Inside of Mysarra | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger