MY NUFF

Thursday, April 11, 2013

ஐUpdate Birthday Adik Bongsuஐ


Alhamdulillah. 1 paper to go. then I'll be free. ishhh tak sabaq tak sabaq tak sabaq. seketoi ayat kedah. huh! proud to be kedahan celup aha?? -__-"

la ni kena update cerita pasal adik bongsu. since 8 April hari tu adik bongsu calledkakak sulung dye live dari sekolah

adik Bongsu    : kak long ada kelas dak?
Kakak Sulung : tak dak. hawat?
adik Bongsu    : hari ni la hari jadi Aih. Umi buat kek.......
Kakak Sulung : hellooo??? tutttttttttt!!

conclusion : ending mengejut. called terputus. sekian terima kasih

so, kakak sulung tried return called tapi tak dapat. dah la adik bongsu called guna no tak kenal ntahsapasapa punya phone tak tau.

masuk hari ni, Umi advance hantaq mms 2 hari berturut-turut.


Adik Bongsu betol-betol dapat mainan as a gift.
mainan hapa ni?
tak reti nak describe.
plus tak pernah paham even dah tried put thinking in kiddo's mentality.
adik, lain kali cuba mintak tab.
semua game pun boleh dok buat main!
podahhhh!


"Homemade cheese cake special for Izani"
meleleh air liuq.
PANG!
lempang diri sendiri




ni dia official cake.
homemade jugak ni. besa la kalau anak multi tasking, mak dia pun mesti multi tasking jugak. tapi kalau scratch nama sikit pun nampak comel lagi dak? as long as rasa tip top hokay la. kira pass tekak mak mentua settle dah.

P/s: tak sabaq nak jumpa adik dah ni. 

Saturday, April 06, 2013

ஐHappy Birthday Sayang-Sayangssஐ

hari ni 7 april.
HAPPY BIRTHDAY ADIK!
HAPPY BIRTHDAY YOU!
same date. different years. 20 years apart.
both precious person of mine.
thank you for being part of my life.





adik dan aiman

Muhammad Arif Izani Mohd Zol
7 march 2007

always and will always be our cute 막내. isshh sayang sungguh adik sorang ni. haha. xoxo. semoga jadi anak soleh, adik yang soleh, mukmin yang berjasa pada agama. lagi sarkastik bila kakak sulung tulis speech bagi untuk adik bongsu even adik bongsu even tak reti nak tulis nama dia sendiri. he might laugh kat her kakak sulung 3 or 4 years later. tu pun kalau dia sanggup cari entry ni balik -__-"

rasa macam takde word describe pasal adik. his presence. his behaviour. his affection. everything! syukur you  born as our 막내. heh adik, kak long even tak wish birthday Hakim dengan Aiman tahu. sila terharu sekarang. a bunch of Shin Chan shows boleh considered as 생일 선몰 kan? ehehe.


source: google

7 april 1987
Name/picture : SECRET
to you:

Age hasn't spoiled you, Happy birthday.

I hope today will be the beginning day for your great year, Happy birthday.

I always will remain as a friend who understand your past, believes in your future, and accept you the way you are, even if you are getting older, Happy Birthday.

I always will remain as your dearest person who will be staying beside you, cheering on what you did, being together for joy and tears moment. Happy Birthday.

you are the one who I wanna be with every day, second and minute, Happy birthday.

Thank you for always being there and here, listen to all my dreams, stories, cries, nagging and all mood swing I ever spill, Happy birthday.

I love you as the way who you are. jangan berubah because I love the way you are. thanks for complement my life,Happy Birthday.

I love this quote



Footnote :you tau kan I tak reti nak pakai lovey dovey word ni. I cari dekat google saje, and I alter sikit-sikit. pun boleh kan? karang you doubt I ke yang tulis entry gelissss macam ni. hehe. anyhow, Happy Birthday, Sayang  . I tunggu you balik je. nanti kita plan lain. stay warm, have a proper meal, jangan dare nak bagi alasan busy tak sempat makan, I cubit nanti :P 

I tak tau macam mana nak thanks, matter bila I susah dulu. Terima kasih for being here. teman bila I tension, teman I tengok Running Man masa kononnya keluar nak study dekat KFC. Teman I makan aiskrim waktu tengah tension. sentiasa bagi I pinjam telinga you, even you pun banyak masalah. Terima Kasih dengan semua benda yang you dah bagi pada I for this time being. Kalau I tau, dari dulu lagi I dah dengan you. kita dah banyak buang masa.

balik cepat , I miss you !

ayat jiwang lagi, DUSH penampaq sedas!

(-____-")


bukak facebook baru perasan ada lagi relatives yang celebrate birthday hari ni. Happy Birthday untuk cik ex-roomate dulu, Ida. may Allah bless. sama-sama pulun dekan sem last ni. pasai apa la kita tak dapat kampus sama kan? kalo tak mesti syiookkk tediaa hayat kedah keluaq seketoi. haha

Allhamdulillah selamat paper Financial Admistration tadi. pegi exam tak bawak handphone, balik-balik rumah sewa terkejut tengok ada 4 missed calls dari umi. dalam hati dok hawat hawat ada apa kat umah ni? return call adik bongsu terjah.

Adik Bongsu : esok hari jadi Aih.
Kakak sulung:  eh? bukan hari ni ke?
Adik Bongsu : esok la. umi buat cake
Kakak sulung:  ohh! okay. adik nak hadiah apa?
Adik Bongsu: ikut pandai la. apa-apa pun takpe
Kakak sulung: kak long bagi shin chan's series la
Adik Bongsu : bagi mainan pun takpe jugak
Kakak sulung: -___-"



p/s : Entry birthday tak sepatutnya meleret-leret panjang teruk macam ni. terbanyak cerita pulak. pun boleh Ain -__-". anyhow, Happy birthday Adik, You and Ida. May Allah bless. insyaallah :)


Thursday, April 04, 2013

ஐTips handle haters in your lifeஐ


Bismillahirrahmani Rahim.

Rasanya ni first time tulis entry pasal tips bagai. okay fine matang okeh MATANG. DUSH! white oval puke
kita kena start paham watak-watak sampingan dalam hidup kita yang betray kita bukan sama macam betrayal dalam Running Man tuh. kalo kita tengok cara Haha dengan Kwang Soo betray dalam Running Man boleh la gelak huhahuha. tapi kalo kawan sendiri buat jahat belakang kita dalam real life apa kita nak buat?

so, here the tips!


  • Anggap haters/watak sampingan/ whatever you called 'em  sebagai watak sampingan. just ikut flow. selalu kita tengok drama melayu, watak sampingan or watak jahat akan mati kan? so, pretend lets think in that way hokayy readers! sangat la readers bajet orang bacai hooii terjun masuk lombong ain sekarang . watak sampingan tak sepatutnya bagi effect pada kita. so, ignore je people. cheer up!
  • Makan aiskrim or benda sejuk. as for me, it works! try la. selain tu kalo rasa macam nk islamik sikit pegi amek wuduk. tapi cik puan belog ni hardcore, ilmu dengan iman tak cukup nak power lagi nak terus amek wuduk letak kepala pada sejadah. Insyaallah akan dan selalu berusaha ke arah itu.
  • Elakkan berada di tempat kejadian. tediaaaa ayat formal nak kena pelempang sedas.white oval go  jangan la tengah panas hati pandang muka haters/ watak sampingan/ whatever the you called 'em. jangan tengok.JANGAN TENGOK MUKA DEPA. DEPA TAK SEGAK PUN. hehe. tengok something yang boleh keep us calm. Istighfar banyak-banyak sambil makan eskrim. confirm jadi.
  • No cursing is allowed. kita semua orang pandai kan? Allah bagi akal suruh fikir. so, bila boleh fikir kenapa nak rendahkan maruah dengan mencarut/maki hamun orang lain? lagi-lagi kalau perempuan yang mencarut, cancel terus rombongan Mak Kiah nak masuk meminang. janganlah dok mencarut, buruk benor ghupenye. and always bear in mind, saying sorry doesn't mean sorry and forgiving doesn't mean forget it all all. ada jenis manusia yang telan kata-kata yang orang cakap pada dia sampai mati tau. haishh, tak kesian ke kat lidah nanti nak menjawab depan Allah?
  • Buat apa yang kita suka. takde masalah buat. bukak Running Man. tengok depa main. jangan ingat benda yang menyakitkan hati. gelak puas-puas. neutral. emotionless. painless. hold in. kalo nak lagi sarkastik. lukis orang lidi, paste dekat dinding, baling dart. haha. jangan pi baling betol-betol dekat haters pulak, jenuh kena charge murder or negligence pulak. kita pulak sakai masuk jail. haishh(-__-")
  • Cari Pendengar tanpa Jemu. Sapa pendengar tanpa jemu ni? Dia lah, pencipta kita, ALLAH S.W.T. Mengadulah pada Allah. Dia takkan jemu walaupun kita asyik dok pusing masalah sama. Allah mesti tolong kita. Kadang-kadang kita tinggalkan Dia lama sangat, so tu Dia bagi ujian. sebab dia nak dengar kita merintih, mintak tolong pada Dia :) so, selagi kita masih mampu letak dahi pada tikar sejadah, selagi kita tak tinggal Allah, selagi tu Allah akan support kita, Insyaallah.
seorang ulama bernama Hakim berkata:
"Jika kamu ingin mendengar kata-kata Allah kepadamu, bacalah Al-Quran.
Sebaliknya, jika kamu ingin berkata-kata dengan Allah, dirikan solat"

Dan bilamana orang condemn kita, orang underestimate kita,
hina kita bagai nak gila pun, Allah bagi janji Dia,

"Jangan berasa hina dan takut, kamu adalah orang yang tinggi
martabatnya jika kamu orang yang beriman..
.
  • Diam, senyum, live your life as usual. tunjuk yang kita tak terusik dengan apa yang depa buat pada kita. nanti dorang confirm sakit hati sendiri. kalau cik puan belog lah kan, I akan refused bila mana nak cakap dengan haters ni. sebab akan jadi teringat. sebelum tangan naik ke muka tu, better diam lah kan? okay ape, DIAM. pahala sabar dapat, pahala tak mencarut dapat. everything perfect! thumbs up. Malaikat bahu kanan catat dah satu pahala, boleh buat kadi saham akhirat. Alhamdulillah 
  •  SABAR!! SABAR!! cakap dekat sendiri. " nanti wrinkles banyak" cakap macam tu ulang-ulang kali. maka hipothesis untuk statement ni, makin banyak sakit hati makin banyak wrinkles. terus takde awet muda. jenuh nak beli safi rania gold. haha. kita hidup macam tayar lah. kadang-kadang kat bawah, kadang-kadang kat atas. semua ada rekod, sistem Allah buat detail gila dah. tak payah menipu. dekat akhirat nanti kita masuk court yang seadil-adilnya. semua jadi saksi. so, kalo kat dunia ni tak ada orang nak backup kita, ingat dekat akhirat nanti kita dah ada saham atas tadi. PEACE!white oval not me

so, kesimpulanㅜya buat muka emotionless. hehe. tarik muka toya, pretend to be konkrit walaupun tak tabah mana pun. Semoga Allah bagi hidayah pada manusia-manusia ni untuk lebih menjadi manusia yang menggunakan akal dalam hidup mereka. tak payah spill over nak balas balik mulut-mulut jahat yang mengata kita. jangan jadi bodoh macam dorang. orang bercakap tak pakai otak kita jangan ikut. Ingat, Allah bagi kita akal dah, manusia sebaik-baik kejadian. sebab tu kita jadi khalifah. throw and spill pada Allah. lagi satu, kalo dah agak serabut sangat, tak nampak jalan apa dah, baca surah Al-Mulk. 30 ayat je. may Allah bless muslim and muslimah sekalian, Insyaallah :)




Monday, April 01, 2013

ஐTheir big Dayஐ



Lagi 6 hari! hehe. double triple excited. since this would be my last sem, so the adiks will come here! Sungai Petani. tapi rasanya akan rushing since umi tak dapat cuti. fine bebeh fine.

lagi 6 hari big day for my adik and him. depa syok kongsi birthday date sama. tahun ni beli cake celebrate dengan adik saja since dia masih disana.
(-__-")

last 7/3 tak dapat celebrate sama-sama. this 7/4 pun tak dapat sama-sama jugak

힘내!

I've got "something" for adik for his 6th year!
for you pun ada. for 26th year.
20 tahun beza


비밀리야!


p/: LAW299 tadi 미쳐. semoga lulus. pertama kali mengharapkan sekadar lulus untuk paper undang2



NEW NUFF

© 2011; The Real Inside of Mysarra | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger